Ihmisen geenikartta tunnetaan kokonaisuudessaan. Geenien manipulaatio on jo mahdollista. Dolly-lammashan gloonattiin jo vuonna 1997. Eli teknologia ja tietämys geenien manipulointiin (korjaukseen) on olemassa. Monet maat Euroopassakin ovat sallineet kantasolututkimuksen, joka pohjustaa ihmisen geenien parantelua. Vaikka vastusta tähän on, luulen että geenitekniikka otetaan ensin käyttöön vaikeiden perinnöllisten sairauksien hoidossa.

Esimerkiksi suvuittain menevän verenvuototaudin hoito poistamalla vanhemmalta tämän sairauden geeni varmistaa terveiden lapsien saannin. Tällaista tuskin kukaan voi vastustaa kun itselle tämmöinen tilanne tulee eteen. Voidaan kyllä periaatteellisesti, moraalisesti tai uskonnollisin perustein vastustaa geenien rukkaamista, mutta olisi aika julmaa kieltää vanhemmilta tällainen mahdollisuus, kun panoksena on terve lapsi.

Ensin siis geenejä rukataan em. syistä. Myöhemmin sitten edetään ihmisen muiden ominaisuuksien hoitoon kuin vaikkapa kaljuuden ehkäisyyn. Mutta tähän menee aikaa. Sitten lopulta tulee tilanne, jolloin joku miljardööri jo avaruudessa käytyään hankkii ikuisen elämän. Tämäkin on sitten mahdollista, kun kloonaus on arkipäivää. Dolly saa sitten ihmisen seuralaisekseen. Kaksostutkimus saa sitten aivan uudenlaista "tutkimusmateriaalia". Ei tarvitse selvittää eri puolilla maailmaa eläneiden kaksosten elämää kun voi tutkia eri aikakausina kaksosten elämän kulkua.