Mitä ilmaston lämpeneminen merkitsee Suomelle? Jos merenpinta nousisi vaikka neljä metriä niin Poristakin tulisi kunnon merenrantakaupunki. Helsingissäkin voisi leikkiä Venetsiaa. Viljelyolot Etelä-Suomessa olisivat nykyisen Keski-Euroopan luokkaa. satotaso nousisi, samoin tuholaisten määrä. Metsäteollisuus voisi joutua vaikeuksiin kun havupuuraja siirtyisi Rovaniemen korkeudelle. Hiihtokeskukset pohjoisessa olisivat vaikeuksissa, lunta ei kertakaikkiaan olisi. Hiihtoputkia vain lisää niin kyllä se siitä.

Intiaanikesät olisivat tosiasia. Pitkät 30 asteen hellejaksot voisivat kestää kuukausia. Ensimmäisen kerran Suomen historiassa rakennusten jäähdytykseen kuluisi enemmän energiaa kuin lämmitykseen. Vedestä voisi tulla pulaa. Myös kunnon myrskyjä voisi esiintyä Suomessakin. Nykyiset trompit olisivat lastenleikkiä.

Etelänmatkailu voisi vaikeutua. Ei olisi oikein paikkaa minne mennä. Lisäksi turismia jouduttaisiin rajoittamaan jo turvallisuussyistä. Lentolipun hintakin olisi pilvissä, koska fossiilisia polttoaineita verotettaisiin ankarasti lisätuhojen estämiseksi. Öljynpoltto lämmitykseen olisi todennäköisesti kielletty.

Joukkoliikenteen uusi tuleminen on todennäköistä. Vety ym. ei-fossiilisia polttoaineita käyttävät autot ovat yleisiä. Valtavia summia satsataan vaihtoehtoisiin energiamuotoihin. 

Eurajoen ydinjätteen säilytyspaikka joutuisi tosi testiin, kun alue olisi veden vallassa. Siellä ne pikku lieriöt lilluisi veden keskellä.

Kaikki sellainen teollisuus, mikä estää tuhon seurauksia ja leviämistä, kukoistaisi ja niiden pörssikurssit hipoisivat taivaita. Mutta tämä tarina jatkuu mutta ei tänään.